Proceduri eficiente de întinerire acasă

Întinerirea facială acasă

Subiectul articolului nostru de astăzi este „Cele mai eficiente proceduri de întinerire la domiciliu".

Trebuie să ai grijă de fața ta în mod regulat și nu atunci când apar ridurile și pielea devine lăsată. Prevenirea consecințelor este întotdeauna mai ieftină și mai ușoară decât rezolvarea lor.

Întregul secret al prelungirii vieții nu constă în scurtarea acesteia.

Tratamentele anti-îmbătrânire trebuie începute atunci când apar primele riduri și linii fine, umflături și pungi de sub ochi, piele uscată și descuamată și ten neuniform.

Primele modificări legate de vârstă apar pe față după 30 de ani. Pentru a încetini îmbătrânirea, trebuie să hrăniți și să reînnoiți pielea în interior și în exterior. Cremele și serurile hrănitoare nu mai sunt suficiente.

De la 25 până la 35 de ani, recomandăm curățarea regulată și profundă a pielii cu ajutorul peelingului. Prin îndepărtarea stratului cornos al epidermei, reînnoirea pielii este stimulată, fața devine mai netedă și ridurile fine dispar. Până la vârsta de 35 de ani, trebuie să vă îngrijiți și să vă hidratați în mod regulat pielea.

Cele mai eficiente proceduri de întinerire a feței la domiciliu

proceduri eficiente de întinerire

Poți să menții o stare bună a pielii și să arăți atractiv fără investiții financiare mari și fără a vizita saloanele de înfrumusețare. Aplicarea la timp a produselor de îngrijire a pielii este suficientă.

Înainte de a începe procedura, trebuie să curățați pielea de impurități. Pentru aceasta, este mai bine să folosiți produse cu uleiuri vegetale și peelinguri naturale și este mai bine să clătiți reziduurile cu apă minerală plată. Spre deosebire de apa de la robinet, aceasta nu conține componente dăunătoare.

Comprimat

Comprese pentru întinerirea feței

Există diferite comprese: calde, calde, reci. Compresele fierbinți sunt potrivite pentru tenul gras. Ele restabilesc echilibrul apei, curata pielea de impuritati si celulele moarte, ajuta la deschiderea porilor si imbunatateste circulatia sangelui. Datorită efectului temperaturii, celulele pielii sunt reînnoite și restaurate.

Compresele la rece și la temperatura camerei sunt potrivite pentru tipurile de piele uscată și normală. Ele favorizează circulația sanguină activă și accelerează procesele de regenerare.

Pentru a spori efectul cremelor, măștilor și altor produse cosmetice anti-îmbătrânire, trebuie să vă curățați pielea cu lapte sau gel în funcție de tipul de piele. Pentru a face acest lucru, înmuiați un burete de bumbac în apă minerală și îndepărtați cu grijă murdăria. Apoi uscați fața cu un prosop de hârtie și aplicați o cremă sau o mască cu efect de lifting.

Un lifting este o procedură cosmetică de strângere a pielii.

Apoi aplicați bureți de bumbac înmuiați în tonic care reține umezeala pe față timp de 15 minute.

Pentru comprese puteți folosi ceai din frunze verzi. Se toarnă o linguriță de ceai într-un pahar cu apă clocotită și se lasă să se infuzeze. Cel mai popular remediu pentru comprese este castravetele proaspăt.

Compresa de musetel pentru intinerire

Cu musetel

Pentru a curăța și a tonifica pielea, puteți folosi infuzia de mușețel. Pentru a pregăti 1 lingură. l. Se toarnă două căni de apă clocotită peste florile uscate și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Apoi filtram. Umezim un servetel de tifon cu o solutie calda si il aplicam pe fata. Aceasta compresa are efect antiinflamator si calmeaza bine pielea.

Compresele calde din plante sunt benefice pentru tenul gras. Pentru pielea uscată, sensibilă, adăugați 5 picături de semințe de in sau ulei de măsline în infuzia de mușețel. Lăsați compresa pe față timp de 15 minute.

Cu sare

Compresa cu sare pentru intinerire

O soluție salină de 10% poate fi folosită pentru a trata eficient acneea. Pentru a elimina ridurile faciale, poți folosi o compresă cu sare fierbinte. Pentru a pregăti 2 linguri. l. Se dizolvă sarea de mare sau de masă într-un litru de apă clocotită și se lasă să se răcească ușor la o temperatură de 38 - 42 de grade. Înmuiăm un prosop de spongios într-o soluție salină și îl aplicăm pe gât, bărbie și obraji timp de 15 minute, evitând zona ochilor.

Compresa ajută la activarea proceselor metabolice și a circulației sângelui și relaxează mușchii. Această compresă este contraindicată în bolile de piele, nu este recomandată utilizarea ei în a doua jumătate a sarcinii.

Cu tei

Compresa cu tei pentru intinerire

O compresă cu tei ajută la hidratarea pielii uscate, îmbătrânite și la eliminarea primelor riduri. Hraneste, tonifica, indeparteaza celulele moarte si imbunatateste tenul.

A l. l. Peste florile de tei se toarnă un pahar cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Udăm o cârpă de tifon cu soluția rezultată și o aplicăm pe față de 3-5 ori la fiecare 1, 5 minute, alternând cu un pansament de tifon înmuiat în apă rece. Finalizăm procedura cu o compresă rece și clătim fața cu apă rece cu adăugarea unei cantități mici de suc de lămâie.

Cu musetel si menta

Compresa cu menta si musetel pentru intinerire

Compresa îmbunătățește tenul și crește elasticitatea pielii.

Se toarnă o pungă de mentă și o pungă de ceai de mușețel în două pahare de apă clocotită. După 3 minute, adăugați un plic de ceai verde fără aditivi. Lăsați-l la infuzat timp de 15 minute. Apoi scoatem pungile și le strângem. Înmuiați un tampon de tifon într-o soluție caldă și aplicați pe față timp de 15 minute. Umeziți șervețelul în timp ce se răcește.

Ceaiul verde intinereste, tonurile de menta si musetelul calmeaza pielea.

După comprese, aplică o cremă hidratantă pe piele, în funcție de tipul tău de piele. Compresele nu trebuie făcute mai mult de 2-3 ori pe săptămână.

Măști

Măști de față anti-îmbătrânire

Măștile anti-îmbătrânire ajută la îmbunătățirea stării pielii și fac ridurile invizibile. Eficacitatea unei astfel de măști depinde de compoziția sa. Masca anti-imbatranire trebuie sa contina antioxidanti, extracte de plante, colagen, acid hialuronic, acizi grasi polinesaturati si peptide.

O mască de întinerire lasă pielea netedă, proaspătă și tonifiată.

Măștile anti-îmbătrânire se aplică pe pielea curățată ca orice alt produs cosmetic.

Mască de miere cu fulgi de ovăz

Măcinați o lingură de fulgi de ovăz într-o râșniță de cafea și turnați un pahar cu apă clocotită timp de 5 minute. Când fulgii se umflă, adăugați 1 lingură. l. Adăugați miere și amestecați până se omogenizează. Aplicați masa rezultată pe fața curată timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hrănitoare pe față.

Mască cu ouă

Se amestecă un albuș de ou cu o linguriță de miere și se aplică pe față timp de 15 minute. Clătiți apoi cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă.

Mască cu banane și smântână

Mască cu banane și smântână pentru întinerire

Ingrediente necesare:

  • Banană;
  • 2 linguri. l. Smântână;
  • 1 lingurita. Miere

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare și se aplică pe față timp de 15 minute. Clătiți apoi cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă pe față.

Mască de castraveți

Avem nevoie:

  • Castravete;
  • Măr;
  • Cartof.

Curățați castraveții, cartofii și merele. Scoateți miezul din măr. Tăiați în bucăți mici și amestecați într-un blender până la omogenizare. Aplicați masa rezultată pe față timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă pe față.

Mască de lămâie

Mască de lămâie pentru întinerire

Avem nevoie:

  • suc de o jumătate de lămâie;
  • Proteină;
  • 1 lingurita. Ulei de masline.

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare și se aplică pe față timp de 15 minute. Clătiți apoi cu apă caldă și aplicați o cremă hrănitoare pe față.

masaj

Masaj de întinerire facială

Una dintre cele mai simple și mai plăcute modalități de a menține pielea în stare bună este un masaj de întinerire. Un masaj de întinerire relaxează și ameliorează stresul, îmbunătățește tonusul pielii, corectează forma feței și face ridurile invizibile.

Efectul masajului devine vizibil după 10 – 15 ședințe, care pot fi efectuate zilnic sau o dată la două zile. Pentru a consolida rezultatele după masaj, vă recomandăm să folosiți o mască de fermitate.

Înainte de procedură, trebuie să vă curățați fața și mâinile pentru a preveni pătrunderea bacteriilor din mâinile dumneavoastră în față. Puneți un capac de unică folosință pe cap. După ce te-ai spălat pe față, aplică un toner pe față pentru a echilibra pH-ul pielii. Apoi aplicați o cremă bogată sau ulei cosmetic pe față, permițând mâinilor să alunece liber peste piele și prevenind supraîntinderea pielii.

Masajul trebuie efectuat cu vârful degetelor, fără a pune prea multă presiune asupra pielii sau a o întinde. Mișcările sunt efectuate de-a lungul liniilor de masaj. Efectuați o serie de mișcări timp de 10-15 minute zilnic.

Masajul trebuie să înceapă cu mișcări ușoare de mângâiere. Eliberați tensiunea musculară prin mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic. Mângâiați ușor fața cu degetele. Apoi parcurgem întreaga piele a feței cu mișcări de vibrație și de ciupit. Ne mișcăm strict de-a lungul liniilor de masaj. Apoi mângâiem pielea cu mișcări blânde.

După masaj, curățați-vă fața, îndepărtați orice ulei rămas și aplicați o cremă hidratantă.